Οικονομική κατάσταση ασφαλιστικών ταμείων

Οικονομική κατάσταση ασφαλιστικών ταμείων

Αρ. Πρωτ. 18055/16.06.2011

Προς Υπουργό:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 

Εδώ και 18 μήνες δεν ενημερώνεται το SITE του Υπουργείου periousia.gr,  που παρουσιάζει την εξέλιξη της Κινητής και Ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η ανεργία, λόγω κλεισίματος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έχει εκτοξευθεί στο 15% περίπου, οφείλεται καθαρά στην αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει αξιόπιστο πρόγραμμα ανάπτυξης. Επίσης με την ψήφιση του Ν. 3846/2010 δόθηκε η δυνατότητα σε πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε απολύσεις εργαζομένων.

Με τελικό αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί σε βαθειά ύφεση, χωρίς προοπτική παρά τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Η ανεργία και η ύφεση τροχοπεδούν την ανάπτυξη στερώντας  σοβαρά έσοδα (εισφορές) από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια υπουργός

 

  • Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω αύξησης ανεργίας με ταυτόχρονη μείωση απασχόλησης;
  •  

  • Ποια είναι η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ των Ασφαλιστικών Ταμείων (να δοθεί αναλυτικά ανά  ασφαλιστικό Ταμείο η αντικειμενικά αξία, καθώς και η τελευταία εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, ανά ακίνητο δηλαδή οικόπεδο, κτίριο κλπ.);
  •  

  • Να δοθεί η ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ όλων των ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΤΠΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΤΑΠΙΤ) Ως εξής:
  •  3α→ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ: Όλων των ανωτέρω ταμείων ανά τραπεζικό ίδρυμα με 31-03-2011

     3β→ΜΕΤΟΧΕΣ: Όλων των ανωτέρω Ταμείων και ανά μετοχή με την εξής ανάλυση: Τεμάχια μετοχών που κατέχουν, μέση τιμή αγοράς, συνολικός αριθμός κυκλοφορούντων μετοχών, αριθμός κατεχομένων  μετοχών

     3γ→ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Όλων των ανωτέρω ταμείων, με ανάλυση τη διάρκεια κάθε ομολόγου (3ετές, 5ετές κ.λ.π.) και με κωδικό (ISIN) Δηλαδή GR, XS. Τεμάχια αγοράς, Τιμή Αγοράς, Κουπόνι και με ανάλυση πόσα έχουν εισπραχθεί μέχρι 31-12-2010 και πόσα απομένουν προς είσπραξη.

     3δ→ΕΝΤΟΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Όλων των ανωτέρω ταμείων, με ανάλυση τη διάρκεια, τον αριθμό αγοράς, αξία αγοράς, ποιο το επιτόκιο και τι έχει εισπραχθεί μέχρι 31-12-2010.

     3ε→ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Όλων των ανωτέρω ταμείων, με Ανάλυση ανά Τύπο και Ονομασία. Πόσα κυκλοφορούν, Πόσα αγόρασε κάθε ταμείο, Ποια η τιμή αγοράς μεριδίου. Ποια η ετήσια απόδοση για το 2010.

                                                                                    

    Oι Eρωτώντες Βουλευτές

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

    Θεόδωρος Γ. Καράογλου

    Αναστάσιος Δ. Καριπίδης